Aktuell inlämning 2023-01-09

JUST NU TAR VI ENDAST EMOT:


Barnkläder och vissa skor

Typ av vara: Ytterkläder i aktuell säsong – vi börjar med vår. Jackor, overaller, överdragskläder, regnkläder, gummistövlarÅlder: 0-6 år

Skick: nyskick/rent/ej noppigt eller blekt

 

Leksaker

  • Leksaker i sin originalförpackning
  • Spel, pussel, lego, duplo, mekano, pyssel som pärlor mm
  • Barnböcker i fint skick


Från torsdag 9/2 öppnar vårinlämningen 

OBS! I listan nedan ser du vad vi tar emot. Vi tar endast emot dessa varor.

Inlämningtider: tisdag-onsdag 15-16, torsdag 15-18

Kläderna ska vara moderna och i nyskick. Rena, ej noppiga eller blekta i tvätt. Skor ska vara rengjorda både utvändigt och invändigt.

 

Dam och ungdom (även kille)

Vi tänkte börja ta emot moderna märkeskläder för ungdomar (160, XXS--). 

Dam: klänningar, blusar, byxor, jeans, tröjor, virkade plagg, sneakers

Ungdom - tjej märkeskläder: blusar, byxor, jeans, tröjor, sneakers

Ungdom - kille märkeskläder:  jeans, tröjor, sneakers, jackor

Ändring från den 1 januari 2023

Från den 1 januari kommer vi att genomföra en förändring i kommissionssatsen. 

OBS! Varor som har lämnats in dessförinnan, påverkas inte av förändringen ❤


Anledningen till förändringen är flera. Bland annat ökade kostnader (el, mm). Eftersom det innebär mer arbete med de varor som ska hämtas har vi beslutat att genomföra förändringen där.


Du som skänker efter 90 dagar = 40 %

Du som efter 90 dagar skänker dina varor till Sallys - en reko affär får även fortsättningsvis 40 % av försäljningspriset. 

Du som vil hämta efter 90 dagar = 30 %

Du som efter 90 dagar vill hämta dina varor får från och med 1 januari 2023 får 30 % 


Ändringar i sortimentet

Från 2023-01-09 ändrar vi lite i vårt sortiment. Vi kommer att fasa ut herrkläder och skor, och i stället ta emot vissa barnkläder och leksaker. Anledningen är att herrkläder inte säljer lika bra som damkläder och vi har fått många förfrågningar på barnkläder. Vi har bestämt oss för testa, och börjar med vissa kläder. 


Damkläder

Vi tar inte längre emot balklänningar, träningskläder, badkläder, underkläder.


Skor

Vi kommer att begränsa urvalet till moderna skor som vi bedömer att vi kan sälja i butiken. Skorna ska vara hela och rena och inte snedslitna.


Så går det till...

Första gången du lämnar in varor hos oss, registeras du som kund och tecknar ett avtal.Det är bra om du har ett mobilt bank-id. Avtalet är en överenskommelse och där står vad som gäller för vårt samarbete. Du får ha dina varor hos

oss i 90 dagar. Du väljer om du vill skänka varorna som inte blir sålda till Sallys - eller om du vill hämta dem.

Lämna in det du själv skulle kunna tänka dig att köpa. Kläderna bör återspegla rådande säsong och vi 

ber dig att sortera bort det som är fläckigt, trasigt eller nopprigt. Kläderna ska vara tvättade och har de legat en tid i förrådet behöver de kanske tvättas om. Skor och stövlar behöver rengöras innan de lämnas in och bör vara i nyskick.

Vi tar emot


Vi tar emot kända märken och guldkorn från kedjorna samt vintage. Lämna in det du själv skulle kunna tänka dig att köpa. Kläderna bör återspegla rådande säsong och vi ber dig att sortera bort det som är fläckigt, trasigt eller noppigt. Kläderna ska vara tvättade och har de legat en tid i förrådet behöver de kanske tvättas om. Skor och stövlar behöver rengöras innan de lämnas in och bör vara i nyskick.

Du får lämna in max 10 artiklar per inlämning och månad.

Vi tar emot prylar och möbler efter överenskommelse.

Vi köper även in delar av dödsbo.

Försäljningen


Din vara exponeras för försäljning i upp till 90 dagar och hängs ut i butiken så snart det finns plats och vi har hunnit lägga in dem i kassasystemet. Du kan följa dina varor och se hur det går genom att använda dig av vår tilläggstjänst www.mittsaldo.se/sallys. Det går också bra att maila, om du inte lyckas logga in.

Du måste själv hålla reda på när det är dags att hämta dina varor, om du valt att hämta efter 90 dagar. Varor som inte hämtas, tillfaller butiken efter 110 dagar.

Utbetalning sker till ditt bankkonto och helst när det gått 90 dagar. Du måste meddela om du vill ha utbetalt. Du kan också handla i butiken för pengarna som finns på ditt konto.

Skänkta varor


Varor som du väljer att inte hämta efter 90 dagar, eller varor som du skänkt till oss (kanske på grund av att de har en fläck, är noppirga eller har ngn annan deffekt) hanterar vi på något av följande vis:

  • Vi säljer dem till reducerat pris på vårt loppis
  • Vi skänker dem direkt till behövande eller till en annan välgörenhetsorganisation
  • Vi använder dem till vårt återbruk
  • Vi sparar dem till nästa säsong.


När du skänker varor, är du med och bidrar till vår sociala verksamhet och till lokal välgörenhet som Majblomman, Kvinnojouren och insamlingar till flyktingar.

Logga in på ditt konto

När du registrerade dig som kund hos Sallys - en reko affär, skapades ett kundkonto. Om allt fungerar som det ska, ska du ha fått ett lösenord så att du kan logga in på ditt konto. Där kan du se vilka varor du har till försäljning, när de lades ut i butiken och vad som är sålt. Du kan även se ditt saldo.


OBS! Tjänsteleverantören har haft problem med funktionen och många får aldirg sina lösenord. Vi har påpekat det för leverantören som tittar på en lösning.


Om det inge fungerar, kan du alltid maila till oss, så skickar vi en kopia på ditt konto.

OBS! FUNGERAR INTE


Det går för tillfället inte att logga in på Mitt saldo. Felet är anmält till leverantören.


Hälsar Marie-Louise