Social arbetsplats


Sallys - en reko affär har som mål att integrera människor som står långt från arbetsmarknaden i arbetslivet. Det innebär att vi erbjuder arbetsträning för att ge bättre förutsättningar att få arbete.

Vi anpassar jobbet efter individens förutsättningar och låter hen växa i sin egen takt genom att erbjuda en mängd olika arbetsuppgifter i en tillåtande arbetsmiljö.

I skrivande stund arbetstränar 9 personer här. Ett långsiktigt mål är att kunna erbjuda jobb hos Sallys.


Sallys vill bidra till det lokala samhället. Det kan vi göra bland annat eftersom vi får en hel del varor skänkta till oss. Dessa varor kan vi sälja mycket billigt eller skänka direkt till behövande. Vi har, sedan start, skänkt till insamlingar till ukrainska flyktingar, Röda Korset, samt direkt i butik till flyktingar och andra behövande. Sallys vill skapa gemenskap. I nuläget anordnar vi en dag i veckan handarbetscafé dit vem som är välkommen att delta med sitt handarbete eller om man bara vill komma och fika och prata.


Vi strävar efter att sprida kunskap om miljö och hållbarhet.ARBETSTRÄNING

Vill du arbetsträna eller praktisera hos oss?

Du får kunskap och erfarenhet. Du får också en härlig arbetsplats och en tacksam arbetsgivare. Efter avslutad praktik/arbetsträning får du, om du vill, ett personligt skrivet intyg samt en referens att använda när du söker jobb i framtiden.

Hos oss får du lära dig att jobba i butik. Allt från att ta emot varor, göra iordning dem till försäljning, registrera dem i vårt kassasystem, inreda butik, plocka ut varor till butiken, stå i kassan, hjälpa kunder, skylta mm.
Vi anpassar arbetsuppgifterna efter din förmåga och dina önskemål.

Jag behöver även dig som är kreativ och vill vara med att skapa nya produkter av gamla. Du gillar att sy, sticka, virka eller att skapa på annat sätt.

Låter det intressant? Hör då av dig till mig så bokar vi in ett förutsättningslöst möte.

Just nu söker vi…


Vill du vara med och skapa nya saker av gamla? Kan du sy på maskin och för hand? Är du kreativ och vill få utlopp för detta och samtidigt bidra till miljön och till vår sociala verksamhet? Har du tid?

Då kanske du vill börja som volontär eller arbetsträna hos oss på Sallys – en reko affär.

Hör av dig, så berättar vi mer!